Wyprawa do krainy słodkości
Dodane przez kjoanna dnia 19/11/2012 12:11:31
Najmłodsi uczniowie naszej szkoły - dzieci 5- i 6-letnie wybrały się do Ciuciu-Caffe, by przyjrzeć się, w jaki sposób powstają słodkie lizaki i cukierki. Dzieci z ogromnym zaciekawieniem przyglądały się, jak rozpuszcza się cukier, jak się go barwi a przede wszystkim, jaki może być elastyczny. Z podziwem obserwowały wszystkie etapy powstawania lizaków i z niecierpliwością czekały na słodki poczęstunek jeszcze ciepłym cukierkiem, który sprawił wielką radość i pobudził apetyty na więcej. Dlatego każdy na pożegnanie dostał pyszny owocowy lizak.


Małgorzata Zdankowska, Katarzyna Pietruszewska

Rozszerzona zawartość newsa
„Wyprawa do krainy słodkości”
Najmłodsi uczniowie naszej szkoły - dzieci 5- i 6-letnie wybrały się do Ciuciu-Caffe, by przyjrzeć się, w jaki sposób powstają słodkie lizaki i cukierki. Dzieci z ogromnym zaciekawieniem przyglądały się, jak rozpuszcza się cukier, jak się go barwi a przede wszystkim, jaki może być elastyczny. Z podziwem obserwowały wszystkie etapy powstawania lizaków i z niecierpliwością czekały na słodki poczęstunek jeszcze ciepłym cukierkiem, który sprawił wielką radość i pobudził apetyty na więcej. Dlatego każdy na pożegnanie dostał pyszny owocowy lizak.
Nasze wyjście było również dobrą okazją do wdrażania zasad bezpiecznego poruszania się po drogach. Dlatego stosowaliśmy się do przepisów ruchu drogowego i pamiętaliśmy o elementach odblaskowych. W dobrych humorach wróciliśmy do szkoły i oddaliśmy się konsumpcji lizaków.

Małgorzata Zdankowska, Katarzyna Pietruszewska